– Jeg føler det blir feil å belaste ungdommene for det. Vi får ta det som en del av dugnaden.

Trafikkskolen din på Haugalandet

– Jeg føler det blir feil å belaste ungdommene for det. Vi får ta det som en del av dugnaden.

Startet firma to måneder før det ble full stopp: – Det var spesielt

 

 

 

Trafikkskolen fikk en fantastisk start. Så ble det full stopp. Nå ser Arnt Fredheim fram til å få elever i bilen igjen og til en skikkelig jobbesommer.

 

HAUGESUND: Han hadde tenkt på det i tre-fire år, trafikklærer Arnt Fredheim. I starten av januar åpnet han sin egen trafikkskole i Haugesund sentrum etter å ha jobbet på Team Trafikkskole i en årrekke.

– Jeg har vært trafikklærer i elleve år og kan dette. Da tenkte jeg: Hvorfor ikke prøve for meg selv?

Sammen med James Persson, som tar seg av salg, kundeoppfølging og markedsføring, startet han opp Drive-IT Trafikkskole. De fikk en kjempegod start, både januar, februar og halve mars gikk strålende.

– Bestemte oss for å se lyst på det

Så strålende gikk det at de lyste ut ledig stilling som trafikklærer og hadde folk inne på jobbintervjuer.

Så kom 12. mars. Fredheim hadde vært på glattkjøringsbanen og skulle innom Statens vegvesen. Der kom han til stengte dører. Dagen etter var nærmest hele Norge stengt ned.

– Det var spesielt. Samtidig var det ikke noe vi kunne gjøre noe med. Reglene var slik de var for alle. Så vi bestemte oss fort for å se lyst på det, forteller bergenseren, som har bodd i Haugesund i rundt 25 år.

Han har vært 100 prosent permittert, mens Persson har jobbet i andre selskaper han er involvert i. De har brukt tiden nyttig. Blant annet er lokalene i Kaigata oppgradert og pusset opp.

– Vi har også fått en del nye kunder, forteller Fredheim.

Heiv seg rundt og kurset digitalt

Koronaen gjorde også at det ble tillatt med trafikalt grunnkurs via plattformen Teams, som mange elever kjenner fra skolen. Dermed heiv Fredheim seg rundt og tre kurs er allerede gjennomført, ett gjenstår.

– Det fungerte supert. Vi hadde elever med fra både Oslo, Stavanger, Haugesund og Røyksund, forteller han.

 

At de hele tiden hadde planer om å starte opp forsiktig, med få utgifter og lite lån, har gjort at Fredheim aldri har vært bekymret for at det ikke skulle gå bra med bedriften, til tross for nesten to måneders stopp.

– Vi er ved godt mot og det ser lyst ut framover, sier Fredheim, som ser for seg at de over sommeren er klare til å ansette en trafikklærer til i bedriften.

– Smekkfullt

Nå ser han fram til å ha elever i bilen igjen. Torsdag kveld ble det klart at det nå er tillatt med kjøretimer igjen fra kommende mandag.

– Det er smekkfullt hele uken. Vi prioriterer de vi har kjørt med tidligere, men har også en del nye kunder, forteller trafikklæreren.

Onsdag starter Statens vegvesen opp med oppkjøringstimer i alle førerkortklasser etter at koronakrisen. I stengningsperioden har det blitt avlyst om lag 15.000 førerprøver i Norge, og de som har fått avlyst sin oppkjøring, vil bli prioritert.

– Det blir nok litt ventetid, men Statens vegvesen her har hatt lav ventetid, så det er ikke sikkert det blir så lenge her. Det blir spennende, synes Fredheim, som har rundt 20–25 elever som er klare til oppkjøring.

Jobbesommer

For hans egne elever ser det lovende ut når det gjelder kjøretimer, for det blir ikke noen Spania-tur på trafikklæreren slik som planlagt.

– Jeg tar ikke ferie, jeg blir hjemme og jobber hele sommeren, slår Fredheim fast.

Den erfarne trafikklæreren har inntrykk av at de aller fleste 18-19-åringer i Haugesund tar sertifikat for bil. Den største endringen er gjerne at mange tar lappen for automatgir, en trend som ikke overrasker Fredheim med tanke på hvor mange nye biler med automatgir som selges. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken har salget av biler med manuell girkasse sunket godt over 80 prosent de siste fire årene.

 

De fleste elbiler og hybridbiler kommer med automatgir, og for en måned siden fikk også Fredheim og co. en e-golf i bilparken.

ELBIL: For en måned siden fikk trafikkskolen en E-golf. Fredheim opplever at mange unge i dag vil ta trafikkopplæringen med automatgir, noe som ikke overrasker ham.

 

 

 

Flere nyheter

OPPLYSNINGSKONTORET!

Les mer

Kong Vinter - mars 2023

Les mer

20 MORSOMME OG BISARRE TRAFIKKREGLER I USA

Les mer

Opplysningskontoret!

Les mer

Vi ønsker et nytt strålende år til alle våre tidligere, nye og fremtidige elever og kunder.

Les mer

Vinteren er her!

Les mer

LEDIG STILLING

Les mer

Et knippe av våre fornøyde elever så langt i år...

Les mer

Visste du at .....

Les mer

RUSSEGRUPPEN - HAUGESUND HOTSPOT

Les mer

100% start på 2022

Les mer

Gavekort

Les mer

Et strålende år!

Les mer

DRIVE-IT på lag med SEAGULLS

Les mer

DRIVE-IT investerer i bilparken sin

Les mer

Ny avtale med SK Vard

Les mer

Reisen mot mål

Les mer

Bestill time i god tid!

Les mer

Kvalitet i alle ledd

Les mer

Skoleregler

Les mer

Dokumenter

Les mer

STOP-visjon

Les mer

Tilhengerlappen!

Les mer

Vis alle
Messenger