Snø, snø og mer vinter ... ;(

Trafikkskolen din på Haugalandet

Snø, snø og mer vinter ... ;(

 

Snø og regn kan gi vanskelige forhold!

Meteorologene varsler snøvær. I tillegg varsles det fare for underkjølt regn. Vinterværet fører erfaringsmessig til utfordringer for alle trafikanter. 

 

 

Sørg for å ha gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpass farten etter forholdene. Det er oppfordringen fra både Statens vegvesen og brøytemannskapene når snøen faller.

 

Statistikken viser at det i vinterhalvåret er flest ulykker i overgangen høst-vinter. Det kan virke som om vi trenger tid på oss til å justere både fart og kjørevaner til vinterforhold. Nå skriver vi februar / mars og vi må igjen tenke oss om litt ekstra.

 

 

De mest trafikkerte vegene brøytes først

 

Det er Statens vegvesen som har ansvaret for vintervedlikehold av riks- og fylkesveger. Selve jobben er det forskjellige entreprenører som utfører. Hovedregelen er at de viktigste og mest trafikkerte vegene tas først.

 

Selv om store ressurser settes inn vil det alltid ta litt tid før alle vegstrekninger er brøytet eller strødd. Brøytemannskapene kan ikke være ”over alt” på en gang.

 

Derfor er det svært viktig å tilpasse kjøringen etter føret slik det er der en ferdes. Og ikke glem at en kan oppleve forskjellige føreforhold selv på korte turer. Så vær på vakt.

 

Oppdaterte vegmeldinger finnes alltid på www.vegvesen.no/trafikk.

Følg Vegtrafikksentralen øst på Twitter, @VTSost, for info om hendelser i trafikken.

 

MVH oss i DRIVE-IT - Me e gla i dokke`

Messenger